Bregje NEI Therapie
Neuro Emotionele Integratie

NEI Therapie

Neuro Emotionele Integratie (NEI) Therapie is een holistische therapie die erop gericht is zo effectief
mogelijk de oorzaak van je klacht op te sporen en op te ruimen. De klacht kan zich lichamelijk, emotioneel of psychisch uiten. 

De onderliggende oorzaak van je klacht is vrijwel altijd een emotionele blokkade. Dit is een emotie of een gebeurtenis uit het verleden die je toen niet goed hebt kunnen uiten en verwerken. Bij het uiten van een emotie kun je denken aan het delen van je emoties met anderen, je emoties van je af schrijven en het voelen en uiten van je verdriet door te huilen. 

Samen gaan we op zoek naar de oorsprong van deze emotionele blokkade. Hiervoor maak ik gebruik van een biotensor. Dit is een testapparaat dat afstemt op je onderbewustzijn. Hier ligt namelijk een schat aan informatie verborgen waarvan je je vaak (nog) niet bewust bent (10% is bewust en 90% is onbewust).

De emotionele blokkade wordt hierdoor bewust gemaakt, opgeruimd en kan daardoor losgelaten worden. Het zelfhelend vermogen van jou als mens kan nu weer volledig en vrij stromen. 

NEI Therapie maakt hiervoor gebruik van principes die gebaseerd zijn op een combinatie van het beste van de Westerse en Oosterse geneeswijzen: psychotherapie, acupunctuur, neurowetenschappen, bio-kinesiologie,
Neuro Linguïstisch Programmeren (NLP), Integra en Touch for health.
Daarnaast wordt gebruik gemaakt van ademhaling, affirmaties, visualisaties en pas ik mijn kennis en ervaring toe die ik heb opgedaan als muziektherapeut. 

Voor meer informatie verwijs ik je graag naar de website van de Vereniging van NEI Therapeuten. 
Hier zijn onder andere ook ervaringsverhalen te lezen. 

Voor een klacht zijn gemiddeld 1 tot 3 sessies nodig om de klacht sterk te doen verminderen
of volledig te laten verdwijnen. Tussen een sessie zit minimaal 3 weken.

Werkwijze
Tijdens de eerste afspraak vindt na een korte intake de eerste sessie plaats.
We maken je klacht specifiek en ik test met de biotensor welke van de 5 elementen (vuur, aarde, metaal, water en hout) hierop verzwakt zijn. Vervolgens testen we uit welke interventie voor jou het meest helpend is en pas ik dit toe.

De mogelijke interventies zijn: 
- Een NEI protocol (bijvoorbeeld: NEI basis protocol, chakraprotocol en Kind en gedrag protocol). 
- Een Emotioneel Evenwicht protocol.
- Een familieopstelling.

Na deze interventie test ik uit of het voldoende is en of er nog een andere interventie nodig is om de emotionele blokkade op te heffen. Is het voldoende? Dan ronden we af en laten we het zelfhelend vermogen 
van het lichaam zijn werk doen. Het streven is om dit in één sessie af te ronden, maar soms zijn hier
meerdere sessies voor nodig. Alles hierin is goed, want iedereen heeft zijn eigen proces wat in eigen tijd en tempo wordt beleefd. 

Net zoals bij een andere vorm van hulpverlening kan er een aantal sessies nodig zijn om je vertrouwd en veilig te voelen. NEI gaat altijd via de kortste route op zoek naar de diepste kern: de oorzaak van je klacht. 
De diepste kern is echter vaak ook het meest kwetsbare en pijnlijke gevoel en kan daardoor een aantal sessies nodig hebben om zich volledig te laten zien. Denk aan een aantal lagen van een ui die je geleidelijk aan afpelt. Merk je na de eerste sessie, na een week of 4-6, dat je nog iets nodig hebt? Dan plannen we een volgende sessie in.

NEI Therapie is er voor iedereen: van (ongeboren) kind tot oud! Met NEI zet je de eerste stap: datgene wat jou blokkeert om je leven ten volle en in overvloed te leven wordt tijdens een sessie opgeruimd. Daarna is het aan jou: je mag de stappen gaan zetten die voor jou het goede dienen.

NEI is hierbij een mooie hulpbron, maar de ware kracht zit in jezelf. 

Kinderen
Heeft je kind een klacht? Dan kijken we eerst waar de prioriteit ligt om te testen. Dit kan namelijk ook een van de ouders zijn: de emotionele blokkade ligt dan bij een ouder. Is deze emotionele blokkade bij de ouder opgelost? Dan kan dit voldoende zijn om de klacht bij je kind te laten verdwijnen. Is er meer nodig of ligt de prioriteit van het testen bij je kind zelf? Dan test ik je kind, indien dit passend en gewenst is, zelf.
Hele jonge kinderen worden standaard via een ouder getest. E-mailen
Bellen